Advies voor kandidaat-studenten

 

Misschien klinkt dat cliché, maar zelfvertrouwen hebben! Meestal denken mensen dat gaan studeren in een andere taal nooit kan lukken. Maar je moet gewoon proberen. Je verliest niets als je niet probeert. En als het niet lukt, lukt het niet.’ (Laura)

De taal is toch wel een belangrijk onderdeel is van succes. Want ik vind dat ik persoonlijk veel te lang heb gewacht om Nederlands te leren en voor een stuk heb gewacht op de kansen die zich zouden voordoen of gewacht totdat de VDAB mij zou oproepen. Terwijl ik toen beter zeer intensieve cursussen via de universiteit had moeten volgen…De kranten lezen, televisie kijken, betrokken blijven, praten met mensen in het Nederlands, ook al lukt het niet. Het is toch essentieel… Zet door! Zet gewoon door. Werk hard en geloof in hetgeen je wil.’ (Joana)

Ik weet dat als ik meer had gedaan, meer moeite voor het Nederlands, zou ik nu beter kunnen praten en lezen en begrijpen… Doe alles wat ze zeggen. Ga naar die cursus,  ga naar die infodag, ga naar alles! Want hoe meer je gaat, hoe meer je weet, meer contacten met mensen die je later zullen kunnen helpen.’ (Verona)

« Terug naar het overzicht