Over secundair volwassenenonderwijs

Het volwassenenonderwijs staat garant voor een ruime waaier aan opleidingen. Deze opleidingen op het niveau van het secundair onderwijs bieden je de ideale mogelijkheid tot bijscholing in functie van je beroep, je hobby of als aanvulling op je hogere studie.
 
Lees zeker ook eens de bijlage van Gazet van Antwerpen en ontdek zo wat het volwassenenonderwijs jou allemaal te bieden heeft!
 

Talen

In het volwassenenonderwijs vind je een ruim aanbod aan talen. Zowel de gangbare West-Europese talen (Frans, Engels, Duits en Spaans) als de meer exotische talen (Chinees, Japans, Arabisch) kan je volgen op verschillende niveaus. Je voorkennis van de taal bepaalt het niveau van de taalopleiding die je volgt.
 

Informatie- en communicatietechnologie (ICT)

Ook op het terrein van ICT vind je in het volwassenenonderwijs je gading. Het volwassenenonderwijs biedt zowel introductiecursussen als gespecialiseerde opleidingen aan. Zo kan je je bijscholen in courante softwaretoepassingen zoals Word en Excel, maar ook meer gespecialiseerde toepassingen zoals grafische technieken, webdesign en programmeren komen aan bod. Zelfs voor hardwaretoepassingen en netwerken ben je bij het volwassenenonderwijs aan het juiste adres.
 

Bedrijfsbeheer

Wil je beginnen als zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep? Dan is het volgen van de opleiding bedrijfsbeheer een eerste stap in de goede richting. Een officieel attest bedrijfsbeheer is immers een basisvereiste voor wie wil starten met een eigen zaak.
 

Harde sector

Wil je graag je eigen fiets herstellen? Wil je zelf je huis verbouwen? Of droomde je er als kind al van om schrijnwerker of tuinman te worden? In het volwassenenonderwijs vind je heel wat opleidingen in de harde sector die aan je wensen kunnen beantwoorden. De meer technische opleidingen binnen studiegebieden als mechanica-elektriciteit, auto, bouw en hout bestaan uit verschillende modules die je elk afzonderlijk kan volgen.
 

Zachte sector

Ben je eerder op zoek naar een opleiding mode of interieurdesign? Zoek je een job in het toerisme of handel? Wil je leren koken of denk je meer in de richting van kapper of medisch secretariaat? Misschien ligt jouw toekomst wel in de verzorgende sector? Overweeg dan zeker één van de opleidingen in de zachte sector.