Meerwaarde?!

Ben je op zoek naar een opleiding die op jouw maat gemaakt is?
Dan biedt het volwassenenonderwijs op verschillende vlakken een meerwaarde!

Je kan gemakkelijk zelf een studiepakket naar jouw wensen samenstellen.
Je kan daarvoor kiezen uit verschillende studieniveaus en studiegebieden.

De opleidingen worden modulair georganiseerd. Dat wil zeggen dat de leerstof wordt opgedeeld in een aantal modules. Meerdere modules vormen samen een opleiding. Je bepaalt zelf welke modules je volgt en wanneer. Per jaar zijn er meerdere instapmomenten.

De studieduur en de intensiteit van jouw studiepakket bepaal je volledig zelf. Je kan kiezen voor dag- of avondonderwijs of voor een combinatie van beide. Sommige opleidingen of modules kunnen ook op zaterdag gevolgd worden.

Daarnaast kan je ook kiezen voor contact- of gecombineerd onderwijs. Bij contactonderwijs volg je alle lessen in het opleidingscentrum. Bij gecombineerd onderwijs volg je een deel van de module in de klas. Het andere deel verwerk je zelfstandig, thuis of in een openleercentrum.

De centra voor volwassenenonderwijs (CVO) zijn regionaal verspreid. Dat wil zeggen dat er ook bij jou in de buurt een opleidingscentrum te vinden is. Dicht bij huis studeren? Het kan in een CVO!

Bovendien heb je in het volwassenonderwijs de mogelijkheid om een officieel erkend studiebewijs te behalen: een diploma secundair onderwijs of graduaatsdiploma. Hiermee onderscheidt het volwassenenonderwijs zich van andere publieke opleidingsverstrekkers zoals VDAB of Syntra.


Genoeg redenen dus om voor het volwassenenonderwijs te kiezen!